Ellos.se finns nu med sina produkter på Gnosan

Nu kan du hitta produkter från Ellos när du gör en sökning på Gnosan. Ellos har ett väldigt bredd utbud med allt från spel och barnmöbler, till barnvagnar och barnkläder.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Köpa skötbord

Ett skötbord har alla föräldrar stor nytta av för att kunna byta blöjor i en bra arbetshöjd. Det finns så klart uppblåsbara skötbäddar som du kan lägga på nästa vad som helst och göra det till ett skötbord. Men det smidigaste är ändå med ett riktigt skötbord.

Det första som du behöver fundera på är var ni främst kommer att byta blöjorna någonstans, om det är i sovrummet eller i badrummet. Om det är i sovrummet, så finns det både snygga byråer som man kan öppna upp till skötbord eller väggvarianter som du skruvar fast i väggen fäller ut vid blöjbyte.

Själv valde vi en badrumsvariant, av flera orsaker. Den främsta orsaken är rinnande vatten, för även om man kan använda våtservetter, så tycker jag alltid att det fungerar bättre med en tvättlapp fuktad med vatten. När dottern var liten så tvättade vi av henne direkt under kranen, vilket vi fick tips om på BB. Sedan är det smidigt att ha blöjhinken i badrummet, ifall den inte är helt tät. Slutligen så valde vi en variant med badbalja, så du kunde vi smidigt tvätta vår dotter i den, vilket då också var i lagom arbetshöjd. Den fungerar också som förvaring för blöjor och litet urval av kläder. Det skötbordet vi köpte var ett Bagno skötbord.

Vill du istället titta på andra modeller så hittar fler skötbord här.

Publicerat i Köpguide | Lämna en kommentar

Köpa barnvagn

Ett av de största besluten när man skaffar barn är vilken barnvagn man ska köpa. Det finns ett stort antal modeller att välja bland med många olika syften, så du behöver fundera vad för typ av barnvagn du behöver.

När vi skaffade vår barnvagn så föll det sig naturligt, då vi köpte den från min frus syster. Vi visste att den var i bra skick och fungerade bra bostadsmiljön, då de också bor i hus som oss med nära till naturen. Hade vi köpt ny vagn idag, så kanske vi hade valt en annan modell. Det var Brio duo, dvs vi kunde först ha liggdelen i den och när vår dotter blev större så kunde vi ha den som sittvagn.

Så vad ska då då tänka på? Det som blivit mer populärt efter att vi skaffade barnvagn är de vagnar med klick-system, dvs att du enkelt kan ta en babysafe från bilen med en sovande baby och bara klicka i vagnen. Det är något som jag definitivt saknat med vår vagn. Dessa vagnar är dock ofta lite dyrare, men man får ju vad man betalar för.

Nästa sak är själva storleken på vagnen. Vår vagn brukar vi kalla skämtsamt för panarvagnen och den kan också ta sig fram överallt i både snö och slask, men är i gengäld väldigt tung och knepig att lyfta in i bagageluckan. Så om ni bor i stan och speciellt om ni har liten hiss, så kan det vara smartare att satsa på en mindre och lättare modell. Medan om ni bor närmare naturen, där de inte plogar lika ofta på vintern, så kan det vara bra med en rejäl modell. Det viktiga när man kör barnvagnen i naturen är att du har ordentliga hjul både fram och back och inte bara några små snurrhjul där framme. På flera vagnar kan man ju även byta hjul för att bättre anpassa efter årstiden.

Publicerat i Köpguide | Lämna en kommentar

Bästa sökmotorn för småbarnsföräldrar

Gnosan.se skapades för att spara tid åt mig själv och andra småbarnsföräldrar genom att samtidigt söka produkter från olika e-handlare på nätet och från begagnat handeln på Blocket. Samt också tipsa om relevanta tester. Som småbarnsförälder har man fullt upp och varje ny stor sak som barnvagn, babysafe, barnsäng mm tar mycket tid att hitta den bästa för dig. Därför hoppas jag att Gnosan.se kan underlätta lite. Mitt mål är att visa fler barnkläder och barnartiklar än någon annan, då det finns väldigt många bra e-handlare där ute med bra produkter för barn, men som kanske inte är jättebra på att synas på nätet.

Nästa steg för att göra Gnosan.se den bästa sökmotorn för småbarnsföräldrar är också att starta denna blogg. Här berättar jag om utvecklingen av Gnosan.se (t.ex. nya e-handlare som lagts till), men främst är det tänkt att jag delar med mig av mina erfarenheter som småbarnsförälder.

Hoppas ni får nytta av mina tips

MVH Mikael Lindström

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar