Köpa barnvagn

Ett av de största besluten när man skaffar barn är vilken barnvagn man ska köpa. Det finns ett stort antal modeller att välja bland med många olika syften, så du behöver fundera vad för typ av barnvagn du behöver.

När vi skaffade vår barnvagn så föll det sig naturligt, då vi köpte den från min frus syster. Vi visste att den var i bra skick och fungerade bra bostadsmiljön, då de också bor i hus som oss med nära till naturen. Hade vi köpt ny vagn idag, så kanske vi hade valt en annan modell. Det var Brio duo, dvs vi kunde först ha liggdelen i den och när vår dotter blev större så kunde vi ha den som sittvagn.

Så vad ska då då tänka på? Det som blivit mer populärt efter att vi skaffade barnvagn är de vagnar med klick-system, dvs att du enkelt kan ta en babysafe från bilen med en sovande baby och bara klicka i vagnen. Det är något som jag definitivt saknat med vår vagn. Dessa vagnar är dock ofta lite dyrare, men man får ju vad man betalar för.

Nästa sak är själva storleken på vagnen. Vår vagn brukar vi kalla skämtsamt för panarvagnen och den kan också ta sig fram överallt i både snö och slask, men är i gengäld väldigt tung och knepig att lyfta in i bagageluckan. Så om ni bor i stan och speciellt om ni har liten hiss, så kan det vara smartare att satsa på en mindre och lättare modell. Medan om ni bor närmare naturen, där de inte plogar lika ofta på vintern, så kan det vara bra med en rejäl modell. Det viktiga när man kör barnvagnen i naturen är att du har ordentliga hjul både fram och back och inte bara några små snurrhjul där framme. På flera vagnar kan man ju även byta hjul för att bättre anpassa efter årstiden.

Det här inlägget postades i Köpguide. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>